Tahukah Anda? Rakyat Malaysia Diancam Penyakit Merbahaya

Tanpa kita sedar, ramai diantara kita yang menghadapi masalah kesihatan yang serius. Penyakit-penyakit merbahaya ini adalah 'silent killer'. Hari ini sihat, tup-tup esok collapse ditempat kerja kerana serangan sakit jantung mahupun strok.

Gaya hidup, pemakanan, persekitaran memainkan peranan penting dalam kehidupan yang sihat atau sebaliknya. Tapi ramai diantara kita (termasuk saya sendiri), adakalanya atau seringkali alpa dan culas dalam penjagaan kesihatan diri dan keluarga. Percaya atau tidak, we tend to take our body for granted...

"Alaa takpe lah...bukan selalu pun makan fast-food"

"Busy la, balik keje lambat...mana sempat nak jogging"

"Keje kat pejabat berlambak, balik rumah nak masak, jaga anak-anak, basuh baju, lipat baju, mengemas...penattt...tak larat dah nak exercise"

"Perut aku makin ke 'depan' bukan apa....isteri masak sedap, hati senang! hahahaaa"

TAPI, tahukah kita bahawa....

Kini, Pilihan di tangan kita semua!

Samada ingin Hidup Sihat ATAU Hidup Diancam Penyakit Merbahaya.

Oleh itu, usah bertangguh lagi! Mari kita bersenam dengan konsisten dan kerap, amalkan pemakanan yang sihat, serta perlu lebih bijak mengawal emosi. Bersama kita membina dan memelihara kesihatan rohani dan jasmani. Oh, jgn lupa suplemen Shaklee! hehee ;)

Stay Healthy, Stay Happy!

SENORA HM2

Email : sid953431@gmail.com  |  Whatsapp/SMS/Call : 0133579867  |  Online Order FormWe'd love to hear from you. Post your feedback via Facebook


0 comments:

Post a Comment